neděle 14. července 2013

Mise Son Taj

Výprava Son Taj se konala 10.-11. července 2013 a zúčastnili se jí členové oddílové rady. Hlavní cílem bylo osvobodit Johna McCaina (ukradnout vlajku cizím skautům).
Podle instrukcí jsme se přesunuli do okolí obce Bukovinka, kde stál skautský tábor. Konečně jsme si sedli, někteří upadli, a odpočívali po té dlouhé a namáhavé cestě. Najednou se za námi ozvaly výstřely a z keřů se na nás vyřítili dva nepřátelští vojáci. Byli jsme tak překvapeni, že jsme se vůbec nezmohli na odpor. Svázali nás a jednoho po druhém vyslýchali. Po 5ti minutách další šok! Vedle nás dopadla dýmovnice a znovu se ozvala střelba, při které padli nepřátelé k zemi. Naši zachránci - Ondřej a Ondřej (Šperka a Šebesta), nám rozkázali, že máme vyběhnout nahoru na kopec, kde jsme si vybudovali stanoviště (ohniště a přístřešek z celt).
Nyní nás čekala nejnáročnější část výpravy. Přesunuli jsme se ke skautskému tábořišti, a přesto, že už byla hodina po půlnoci, někteří vedoucí stále ještě nespali. Lehli jsme si proto opodál a vyčkávali jsme. Společnost nám dělali komáři, kteří nás strašně žrali. Čekali jsme a čekali… Když už začínalo svítat a na tábořišti nebyl stále klid, rozhodli jsme se k rychlé akci. Po přesunu ke stožáru,okolo kterého se neustále pohybovala hlídka, nás čekalo nemilé překvapení. Vlajka byla napevno přidělána k podstavci upevněném k zemi. Jediné naše vítězství proto bylo, že jsme stihli „ustoupit“ do bezpečí, aniž nás někdo zajal.
Po vydatném spánku jsme se s údery poledního zvonu vypravili zpět do Vyškova. Po cestě domů jsme už vymýšleli, koho přepadneme příští rok.

1 komentář:

  1. No očividně se bojí, že bychom požadovali podobné výkupné jako oni a to by nepřenesli přes srdce. Aspoň nejste takový trapáci a nevzali jste sojovku a nepožadovali za to kdoví co. To se jim vítězoslavně poštěstilo jeden rok a myslím, že se s ní fotí dodneška.

    OdpovědětVymazat